Makita u Sloveniji

MAKITA je Započela s poslovanjem u Sloveniji, u studenom 2011. s novoosnovanom skupinom Makita d.o.o. i zastupništvom za države JI Evrope. Centar za ovaj dio Europe, gdje se nalazi i Slovenija, je bio nekad bio u Austriji, ali se generalno vodstvo u Japanu radi dobre geografske pozicije Slovenije i bolje povezanosti s trgom država bivše Jugoslavije odlučilo preseliti sjedište Makita Southeast Europe (MEE) iz Beča u Ljubljanu. Danas MEE sudjeluje s 14 država JI Evrope. U prodajnom programu su profesionalni ručni alati za uporabu na različitim područjima kao što su metalna, drvna, građevinska industrija, alati za rad u vrtu, u šumi te za uporabu u svome domu. Širokom izboru alatki su također priloženi oprema i pribor.

Učinkovita distribucijska mreža v Istočnoj Europi

MAKITA ima gustu mrežu prodavača u Istočnoj Europi koji svakom kupcu MAKITA proizvoda mogu ponuditi prvoklasnu uslugu i profesionalno savjetovanje. Partnerstvo između tvrtke MAKITA i njezinih uvoznika, distributera i prodavača temelji se na velikom uzajamnom povjerenju te je snažno ojačalo tijekom godina, zahvaljujući odličnom iskustvu i obostranom poštivanju. MAKITA podržava svoju prodajnu mrežu u gotovo svim dijelovima Istočne Europe, dobro obrazovanim instruktorima za upravljanje uređajima. Oni vam prezentiraju naš alat, jer samo na ovaj način možemo predstaviti alate uz stručno savjetovanje na pravom mjestu i u pravo vrijeme, na lokalnome trgu, izravno vama korisnicima. 
Uska suradnja s kupcima, kao i uključivanje želja kupaca u razvijanje proizvoda, nama su na prvom mjestu. Iskoristit ćemo sve mogućnosti, znanje i iskustva da se zadovolje potrebe i želje naših kupaca te da im se ponude proizvodi koji će premašiti njihova očekivanja. 
Prednost Makite je i uspostavljena i raširena servisna mreža, u sjedištu tvrtke u Ljubljani se nalazi i tvornički servis.

Misli usmjerene ka očuvanju okolišu

Postupak proizvodnje koji štedi energiju i uporaba ekološki prihvatljivih materijala jamstvo su našeg obzirnog pristupa okolišu. 
Uvođenjem novih, ekološki prihvatljivijih materijala i tehnologija, postignuto je osjetno smanjenje pritiska na okoliš. MAKITA time daje značajan doprinos zaštiti okoliša i prirode te doprinosi osiguranju ljepše budućnosti za našu djecu.