MM4 - Veoma učinkovit, kompaktan i lagan

MM4 je maleni 4-taktni motor koji osigurava čiste ispušne emisije, koje prestižu sve poznate ekološke standarde. Malen je poput 2-taktnog motora. Osigurava visoki moment i puno snage. Upotrebljavanjem jedinstvenog sistema podmazivanja, omogućava upotrebljavanje uređaja u različitim, zahtjevnijim pozicijama, ima najmanje dimenzije i težinu na tržištu, u razredu 4-taktnih motora. Zbog visoke učinkovitosti pri sagorijevanju te ostalih poboljšanja, Makita motori imaju 20-30% više snage u usporedbi s običnim 4-taktnim motorima. Moment i snaga 4-taktnih motora Makita su gotovo jednaki onima 2-taktnih motora. Ulje crpi iz rezervoara na dnu motora, kroz sistem jednosmjernih ventila, što omogućava besprijekoran rad bez obzira u kojem je položaju motor.
 
Niske emisije 
U usporedbi sa sličnim dvotaktnim motorima, emisije su značajno niže te premašuju sve znane emisijske standarde. Razina buke je također prilično niža.
 
 
Niski troškovi rada
* Vrijednosti se mogu razlikovati budući da su podložne okolini.  Usporedba četverotaktnog Makita 24.5 ccm motora motorne kose i dvotaktnog motora jednake veličine rezultirala je manjom potrošnjom goriva i nižim troškovima za Makita četverotaktni motor. Rezultate možete vidjeti u tablici u gornjem desnom kutu*.
  
MM4 - MAKITA MINI 4-TAKTNI MOTOR
Niske vibracije
Izuzetno lagani ventili
Sinterirana glavna osovina
Niska razina buke

Jednostavan start zahvaljujući mehaničkom dekompresijskom ventilu
Testirani Makita 4-taktni motori nude: visoku učinkovitost, kompaktan i lagani dizajn, niske troškove te emisije, jednostavno održavanje te nisku razinu buke. To su prednosti u usporedbi s 2-taktnim motorom jednake veličine. Četverotaktni Makita motori imaju visoki okretni moment i puno snage. Najviša snaga i okretni moment su gotovo slični u usporedbi s 2-taktnim motorima jednake veličine.